De acne behandeling behandelt uw acne in verschillende stadia, er wordt gewerkt met de Medex Purus behandelmethode.

Uw Medex specialiste heeft hiervoor speciaal een extra opleiding gevolgd. De behandeling is sterk individueel gericht, daarom is van te voren niet te zeggen hoeveel behandelingen wenselijk zijn. Overleg met de specialist, nadat zij de acne “ bekeken” heeft, is noodzakelijk. In de behandeling leert zij u hoe u een groot gedeelte zelf thuis kunt en moet doen. Een intensieve “kuur “ is voor het begin noodzakelijk om de acne onder controle te krijgen.

Duur van deze behandeling ± 60 minuten € 60,-

Voel je zekerder met een gave huid!

Waardoor krijgt u die puistjes?

Grofweg gezegd zijn er twee factoren die voor ’uw’ puistjes verantwoordelijk
zijn. Met name in de gezichts-, rug- en borsthuid zitten kliertjes, die talg afscheiden. Mensen met een vette huid produceren meer talg dan anderen. In de huid zijn talloze ’gaatjes’, follikels genoemd. De talgkliertjes scheiden vet af in deze follikels en zo komt de talg naar buiten. Bij mensen met acne heeft men vastgesteld dat de uitgang van de follikel (de porie) wordt afgesloten door een klompje dode, verhoornde huidcellen, vermengd met talg. Normaal schilferen afgestorven hoorncellen vanzelf af, maar door verschillende oorzaken blijven die cellen bij mensen met acne juist aan elkaar plakken en vindt ook nog eens extra verhoorning plaats (hyperkeratose), bijv. onder invloed van hormonen, wrijving (van kleding) en irriterende ‘comedogene’ stoffen van buiten. Het hoornpropje sluit de follikel dus af van de buitenwereld, waardoor de talg niet meer vrij naar buiten kan vloeien. Vervolgens is het een normale huidbacterie de Propionibacterium Acnes (die gewoon bij iedereen voorkomt!) die zorgt voor de ontstekingsverschijnselen. Deze bacterie leeft nl. bij voorkeur van de talg in de huid, maar produceert bij zijn activiteiten irriterende vetzuren, die uiteindelijk zorgen voor infectie van de huid en het ontstaan van comedonen. Comedonen (dat zijn die kleine zwarte puntjes) zijn zulke propjes die de follikel doen verstoppen. Daarom is het belangrijk regelmatig een gediplomeerd schoonheidsspecialist comedonen te laten verwijderen. Zij is opgeleid en getraind om o.m. hardnekkige comedonen te verwijderen zonder dat littekentjes achterblijven. (Let op, zeker wat betreft huidproblemen is een schoonheidsspecialist niet alleen voor dames; ook heren en jongens hebben baat bij de adviezen (en de zonnebank) van een gediplomeerd schoonheidsspecialist.)

Waarom zijn bij de een de puistjes weg na de puberteit en bij de ander niet?

U weet nu dat de overproductie van de talgkliertjes een rol speelt bij het ontstaan van acne. Sommige mensen hebben meer talgproductie dan anderen, dat zijn mensen met een vette huid. In de puberteit heeft bijna iedereen ’last’ van het feit dat klieren ’anders’ reageren, dus ook de talgkliertjes reageren ’anders’. Als de puberteit voorbij is,dan zijn alle klieren ’goed afgesteld’ en alleen de mensen met van nature een hogere afscheiding van de talgklieren en grotere follikels,blijven acne houden.Naast voorgenoemde factoren, kunt u ook pukkeltjes hebben ten gevolge van een gevoelige, zogenaamde nerveuze huid. Vaak is dat te zien doordat de huid een weinig rood en/of vlekkerig is. De oorzaak van deze pukkeltjes is van allergische aard en ze ontstaan niet door verstoppingen van de follikels zoals hiervoor werd beschreven. Met name bij deze vorm kan bepaald voedsel een rol spelen (aardbeien is een bekend voorbeeld), maar dat is uiteraard sterk individueel. U begrijpt dat beide vormen gecombineerd kunnen voorkomen.

Gaat de acne volledig weg?

Ja,de acne kan volledig verdwijnen, door een combinatiebehandeling.U zult er rekening mee moeten houden, dat u zelf ook veel moet doen en vooral door moet zetten. Er bestaat geen middel dat ’even’ acne verhelpt, maar het is zeker, dat u niet uw hele leven met een groot acneprobleem zult zitten, als u zelf meewerkt.

Hoe te handelen naast de purus acne kuur?

Uit de beschrijving van wat acne is, kunt u opmaken, dat hygiëne erg belangrijk is. Iedere dag, in ieder geval zo vaak mogelijk, een schonehanddoek, een schoon washandje en een schone kussensloop gebruiken,komt de bestrijding van acne ten goede.Het lijkt tegenstrijdig, dat u geen zeep mag gebruiken om te reinigen.Dat komt omdat zeep ingrediënten bevat die prikkelen, met het gevolg dat het talgkliertje nog meer geactiveerd wordt. Ook lijkt het tegenstrijdig, dat u strikt verboden wordt om de puistjes uit te knijpen of te krabben, omdat u logischerwijs denkt: ’de oorzaak is gelegen in de verstopping van de follikel, dus wanneer die open is dan is dat probleem weg’; toch mag u dat niet doen! Ten eerste omdat u bij het uitknijpen kleine bloedvaatjes beschadigt, zodat u straks, wanneer de acne weg is, een lelijke huid met littekentjes overhoudt. Ten tweede is op het moment, dat u het puistje kunt uitdrukken, een ontsteking aanwezig; daar moet u dus van afblijven. Het beste is om u eraan te wennen helemaal niet meer met uw vingers aan uw gezicht te komen. Zelfs niet om even te voelen. Wat u wel kunt doen is, als u het puistje voelt drukken of jeuken, dit even met een watje met lotion aan te stippen.

Dieet en leefregels

Zoals bij alle lichamelijke problemen, geldt ook voor acne, dat evenwichtig en gezond leven essentieel is. Bewust eten en een goede nachtrust horen hier bij.
Dus vroeg naar bed en let op de volgende eetregels: per dag moet u enige glazen water drinken; varkensvlees moet u proberen te vermijden, evenals alle andere vette voedingsmiddelen. Dat kroketten, patat en overige “fastfood” etenswaren niet aan te raden zijn, weet u al. Het is toch al raadzaam om rustig aan te doen met dat soort vette producten, en niet alleen i.v.m. met uw acne! Met andere woorden: ’liever veel weinig, dan weinig veel’. Heel goed is het om wat vaker lever te eten; alsook volkoren brood,vers fruit en verse groenten.