Nieuwe lichttherapie voor huidverbetering


LED lamp is een 100% natuurlijke methode om de huid jonger te maken door middel van rood licht blauw licht,geel licht dat gebruik maakt van de natuurlijke lichaamsprocessen om huidveroudering tegen te gaan en de werking van huidverzorgingsproducten te verlengen.

In tegenstelling tot andere behandelingen tegen huidveroudering en huidherstel waarbij de huid eerst wordt beschadigd voor er resultaat kan worden geboekt, stimuleert de LED lamp alleen de natuurlijke processen om de huid te verjongen of de ontstekingen te verminderen.

Veroudering van de huid
Hoewel de veroudering van onze huid een gecompliceerd biologisch proces is, zijn er slechts twee hoofdoorzaken voor veroudering van de huid:

 • Natuurlijk proces: de huid wordt in de loop van de jaren minder van kwaliteit door vermindering van aanmaak van collageen en afname van de kwaliteit van elastine vezels om de huid soepel te houden. Daarnaast kan de huid steeds minder goed herstellen, houdt het minder vocht vast en wordt het dunner. Een gezonde leefstijl, voldoende water drinken en goede voeding inclusief voedingssupplementen kan dit proces vertragen.
 • Externe factor: zonlicht bevat schadelijke UV stralen UV-A en UV-B die in de huid schade veroorzaken. Tevens veroorzaakt dit type licht een verhoging van productie van enzymen die het collageen afbreken. Het bruin worden van de huid is een beschermingsmechanisme om middels pigment de UV stralen af te ketsen. Het dikker worden van de huid is ook een reactie op zonlicht om de huid en onderliggend weefsel extra te beschermen.

Wat is LED lamp?
LED lamp is een professionele gezichtsbehandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van de intensieve werking van zuiver rood,blauw,geel licht voor een natuurlijke methode om de huid jonger te maken. De  lamp bevat geen schadelijke UV-A en UV-B stralen en geen Infra Rood. Daarom is het licht niet schadelijk en wordt de huid ook niet bruin door deze behandeling. De lichttherapie  kan het hele jaar door toegepast worden zonder risico voor de zon. De patiënt ervaart een aangename warmte van de lamp en een gevoel van ontspanning en welzijn tijdens en na de behandeling.

De effecten van lichttherapie:

 • een volledig liftend en vochtherstellend effect,
 • een verbetering van de spankracht en de huidstructuur,
 • een verbetering van de doorbloeding van de huid en huidskleur,
 • vervaging van pigmentatie,
 • verbetering van couperose huid,
 • een vermindering van fijne rimpeltjes en lijntjes.

De effecten  bij acne:

  • vermindering van ontstekingen in de huid,
  • een verbetering van de spankracht en de huidstructuur,
  • een verbetering van de doorbloeding van de huid en huidskleur.

Kan iedereen de  lichttherapie ondergaan?

Het licht is heel huidvriendelijk, dus de belangrijkste contra-indicatie is overgevoeligheid voor licht. We raden de behandeling niet aan wanneer u epilepsie heeft of porphyria. We adviseren ook om in geval van zwangerschap de toestemming te vragen van de huisarts. Tevens kunnen bepaalde medicijnen lichtovergevoeligheid veroorzaken zoals antibiotica (Tetracyclines en Griseofulvin-anti-Fungal), Roaccutane (Isotretinoin). Bespreek altijd met uw behandelaar de door u gebruikte medicijnen en raadpleeg de bijsluiter en de huisarts/specialist in geval van twijfel!

Hoe lang duurt een behandeling ?
De eerste behandeling duurt ongeveer 25 minuten, exclusief een intake gesprek. Een vervolgbehandeling duurt  20 minuten- lichttherapie. Een behandeling kan op zichzelf staan om een vermoeide fletse huid te verbeteren of als kuur.

 • In geval van een kuur wordt aangeraden gedurende 3 weken 9 (= 3 x 3) behandelingen te ondergaan of gedurende 5 weken 10 (= 5 x 2) behandelingen.

 

Een behandeling met de lichttherapie kan uitstekend gecombineerd worden met een peeling (fruitzuren) en/of een microdermabrasie behandeling om nog snellere en betere resultaten te krijgen in geval van grove poriën of littekens.

Hoe vaak is een behandeling nodig?
Gemiddeld 2-3x per week gedurende 3-5 weken. Daarna volstaat een onderhoudsbehandeling eenmaal per 4-6 weken.

 • Hoe lang duurt een behandeling  bij acne?
  De eerste behandeling duurt ongeveer 30 tot 20 minuten, exclusief een intake gesprek. Een vervolgbehandeling duurt  20 minuten- lichttherapie en kan ook  gebruiken : acnetherapie, glycolzuurpeeling en/of microdermabrasie.
  Wanneer de acne ontstekingen heftig aanwezig zijn, kan ervoor gekozen worden om de eerste 2 behandelingen een langere lichttherapie te geven van 30  minuten per keer. Zodra de ontstekingen verminderen of nauwelijks nog aanwezig zijn, kan gekozen worden voor de lichtterapie behandeling om de huid verder te laten herstellen.

 

Hoe vaak is een behandeling nodig?
Gemiddeld 2x per week gedurende 4-5 weken. Daarna wordt de behandeling afgebouwd naar 1x per 1-2 weken, afhankelijk van het herstel van de huid.

Zijn de resultaten direct zichtbaar?
– veel mensen zien direct resultaat zoals een gladdere huid en een frisse, heldere tint. De tijdsduur van de behandeling en het huidtype bepalen de resultaten van de fijne rimpeltjes en lijntjes na een aantal behandelingen. Ontstekingen verminderen. Bij sommige mensen heeft de lamp helaas onvoldoende effect op de ontstekingen. Dit hangt mede af van de diepte van de ontstekingen en de soort bacteriën die hierin actief zijn. Sommige bacteriën zijn onvoldoende gevoelig voor de rode lamp therapie.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?
De huid is continue onderhevig aan invloeden van buiten en binnen uit. De veroudering van de huid is een natuurlijk proces dat niet tegen te houden is, maar wel positief of negatief te beïnvloeden is. De resultaten en effecten op langere termijn hangen sterk af van het huidtype en levensstijl. We raden aan om voldoende water (1-1,5 liter spa blauw per dag) te drinken, gezond te eten met eventuele aanvulling aan vitaminen voor de huid (in de praktijk verkrijgbaar). Stress en ongezond leven zullen nadelig werken op veroudering van de huid. Na een kuur behandeling is het aan te bevelen om één keer in de 4-6 weken een herhalingsbehandeling te ondergaan om het resultaat te continueren.

Kan de  lichttherapie gecombineerd worden met andere huidbehandelingen?
De lichttherapie  kan goed gecombineerd worden met o.a. fruitzuur peelingen en microdermabrasie en huidverzorgende producten die de resultaten van de behandeling kunnen versterken zoals speciale serums met vitamine C.

Prijzen Lichttherapie :

Lichttherapie  € 40,-